Partidul Democrat are un PLAN de revigorare a economiei. Ce prevede acesta

Embed:

Atragerea anuală a investiţiilor străine în sumă de un miliard de euro, dezvoltarea infrastructurii oraşelor şi satelor, dar şi susţinerea familiilor tinere. Sunt câteva dintre direcţiile de dezvoltare prevăzute în Planul economic pentru creşterea Moldovei, lansat de Partidul Democrat.

Democraţii îşi propun să lanseze programul "Prima mea locuinţă" pentru tinerii specialişti şi să investească anual în reconstrucţia a cinci mii de gospodării din mediul rural.

"Din fonduri deja depistate, din fonduri europene vom aloca câte 15 mii de lei fiecărei gospodării din sectorul rural pentru dezvoltarea şi conectarea la infrastructură", a spus ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale Marcel Răducan.  

PDM a prezentat şi beneficiile creării parcurilor industriale în domeniul tehnologiei informaţiei.

"Proiectul de lege pentru crearea parcurilor IT, unde este stabilit un impozit unic. Salariul cel mai înalt în Moldova îl primesc cei din domeniul IT, depăşind-ul pe cel din domeniul financiar-bancar", a declarat ministrul Tehnologiilor Informaţionale Pavel Filip.

Democraţii au propus soluţii şi pentru reabilitarea drumurilor, dar şi pentru susţinerea tinerilor fermieri.

"Partidul Democrat îşi propune ca anual să fie investite un miliard de lei în infrastructura satelor şi oraşelor ţării în reabilitarea drumurilor. Doar după ce vom avea o infrastructură dezvoltată, doar după asta vor putea beneficia agenţii economici şi locuitorii",  a spus Vasile Botnari, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drmurilor.  

"Să dăm un şir de stimulente. Mă refer la punerea în aplicare a unui plan pentru tânărul fermier unde statul să vină cu un suport financiar gratis, fără să fie rambursat, de până la 10 mii de euro", a afirmat Octavian Calmîc, viceministrul Economiei.

Planul economic al PDM mai stabileşte şi o cotă redusă de opt procente pentru TVA în agricultură şi introducerea unei singure cote de 12 la sută pentru impozitarea persoanelor fizice. De asemenea, persoanele care vor investi în afaceri mici şi mijlocii vor primi un grant nerambursabil de 10 mii de euro din partea statului.

Publika.md precizează că toţi demnitarii menţionaţi candidează în parlamentare pe lista PDM şi au degrevat din funcţie.   

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu