Partidul Democrat a dejucat implementarea aşa-zisului Plan Kozak-2

Embed:

Partidul Democrat a dejucat implementarea aşa-zisului "Plan Kozak-2" privind federalizarea Republicii Moldova, lucrul care înseamnă un pericol imens pentru statalitatea și independența țării noastre.

Asta pentru că miza adevărată a acestui scenariu este punerea în aplicare a intențiilor imperialiste ale Rusiei. Subiectul a fost discutat, aseara, la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Vicepreşedintele PDM Sergiu Sîrbu a declarat că democraţii categoric au respins scenariul privind federalizarea Republicii Moldova, pus la cale de Moscova şi transmis prin preşedintele ţării, Igor Dodon.

"Federalizarea înseamnă vânzarea ţării, separarea statului în mai multe părţi, înseamnă un haos total pentru Moldova care este un stat unitar. Este ceva inadmisibil. Cei care ne-au propus acest lucru sunt trădătorii ţării noastre", a spus SERGIU SÎRBU, vicepreşedintele PDM.

Doctorul în drept Alexandru Cuzneţov, invitat şi el la emisiune, consideră că scopul acestei oferte este o încercare a Moscovei de a destabiliza situaţia în Moldova.

"Dacă am accepta acest scenariu, asta ar înseamna că Moldova ar accepta unilateral indipendenţa regiunii transnistrene, iar în baza acestei decizii ar fi fost formată federalizarea. Aceasta ar însemna reîntoarcere la etapa confruntărilor", a spus SERGIU SÎRBU, vicepreşedintele PDM.

Sâmbătă, au fost publicate probe video potrivit cărora Igor Dodon spune că primea, lunar, din Rusia, de la 600 de mii până la un milion de dolari. Afirmaţia a fost făcută în timpul întrevederii cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Totodată, Igor Dodon l-a şantajat pe liderul democraţilor cu închiderea dosarelor penale din Rusia în care figurează, cu condiţia să accepte semnarea
acordului de federalizare a țării. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu