Partidul "DA" FALSIFICĂ semnăturile cetăţenilor ca să-l poată înainta pe Năstase la funcţia de preşedinte

Embed:

Partidul "DA", controlat de mafioții Ţopa, falsifică semnăturile cetăţenilor ca să-l poată înainta pe Andrei Năstase la funcţia de preşedinte. Redacţia portalului "Democracy.md" a intrat în posesia unor imagini foto şi video, care demonstrează că, în listele prezentate de Partidul "DA" la Comisia Electorală Centrală, unii susţinători ai formaţiunii semnează în locul altor persoane. 

În această înregistrare video, o femeie povestește cum a fost convinsă de activiştii Partidului "DA" să falsifice semnătura soţului ei, care nu era acasă, şi să semneze pentru candidatura lui Andrei Năstase.

Cazuri similare pot fi observate şi în unele liste depuse de Partidul "DA" la CEC.

Andrei Năstase, finul de cununie al mafiotului Victor Ţopa, nu a răspuns la telefon pentru a comenta aceste cazuri de falsificări electorale.

Nu este pentru prima dată când Partidul "DA" este acuzat de nereguli în colectarea semnăturilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, un grup de locuitori ai satului Sipoteni, raionul Călărași, au transmis o scrisoare Comisiei Electorale Centrale, în care denunţă faptul că au fost introduși pe listele de subscripție în susținerea candidatului Partidului "Demnitate și Adevăr", Andrei Năstase, fără ca aceștia să-și dea acordul.

Întrebat despre plângerea oamenilor, Năstase a spus că e treaba CEC să verifice.

"Iată avem CEC care poate să verifice toate listele, semnăturile pe care le-am prezentat", a răspuns atunci Năstase. 

O altă încălcare a Partidului "DA" ţine de ascunderea cheltuielilor pentru colectarea semnăturilor în raportul financiar depus la CEC. Deşi a declarat că nu a cheltuit niciun leu, Năstase se deplasează la întâlnirile cu cetăţenii cu automobile de lux.

De exemplu, la o întâlnire recentă cu localnicii din Elizaveta, municipiul Bălţi, Năstase a mers cu un Mercedes S-Class, al cărui preţ ajunge până la 80.000 de euro, adică aproape două milioane de lei.

Potrivit legislaţiei, pentru fraude financiare, un candidat riscă să fie eliminat din cursa electorală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu