Partidele proeuropene se vor bate pentru voturile migranţilor, chiar dacă numărul lor nu este decisiv

Embed:

Voturile moldovenilor plecaţi peste hotare ar putea să nu fie decisive la parlamentarele din această toamnă, dar unii concurenţii electorali vor lupta pentru ele. Este părerea unor experţi, invitaţi aseară, la Fabrika.

''Există partide politice direct interesate de acest vot. Ştim că se dau lupte politice mari pentru aceste 3,5 la sută. Nu cred că este decisiv, dar nu trebuie neglijat pentru că ar putea la un moment dat să se dovedească a fi decisiv'', a declarat comentatorul politic Corneliu Ciurea.

Unii invitaţi nu cred că la acest scrutin numărul votanţilor de peste hotare va creşte comparativ cu cel anterior.

''Peste hotare mai mult probabil se va vota pentru partidele pro-europene, dar prezenţa la vot nu va fi atât de mare", a spus politologul Victor Juc.

Totodată, sociologii spun că în preajma alegerilor a scăzut numărul alegătorilor indecişi. ''Aţi pronunţat cifra de 25%, deci la o lună până la alegeri cifra s-a micşorat aproape de două ori, avem acum indecişi în jur de 10-12 la sută", a spzus sociologul Victor Mocanu. 

''Cei care nu au hotărât până la urmă, vectorul sau partidul. Uitaţi-vă pentru viitorii 10-20 de ani fiindcă încă un eşec, 20 de ani UE la noi nu se va uita niciodată asta e clar ca bună ziua", consideră juristul Vitali Gămurari.

''Cred că la un moment dat va exista ceva, care să mobilizeze populaţia sau segmentul acesta indecis. Chiar dacă acum lucrurile sunt foarte apatice, chiar şi la nivelul partidelor politice, chestiunea se va ascuţi până la urmă, tonul va creşte, tensiunea va creşte, discuţiile se vor înmulţi", opinează analistul media Cristian Tabără.

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 30 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu