"Partidele politice din fosta AIE au demarat campania electorală"

Embed:

Partidele din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană intră pas cu pas în campania electorală pentru alegeri anticipate. De această părere sunt unii analişti politici, după declaraţiile făcute de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Politicianul a spus că formaţiunea sa renunţă la negocieri, dacă Partidul Liberal Democrat va insista ca Vlad Filat să fie prim-ministru.  

"Mihai Ghimpu practic a pus piciorul în uşă. El blochează negocierile. Aceasta înseamnă un moment de demarare a campaniei electorale. Această poziţie face ca şi PLDM să-şi menţină poziţia neschimbată. PD şi PLDM dacă ajung la înţelegere pot să apeleze la ajutorul deputaţilor neafiliaţi. Cred că am intrat în campania electorală. Sunt formate toate condiţiile ca să aiba loc alegeri anticipate", a menţionat politologul Vasile Croitoru.

Şi politologul Angela Colaţchi susţine că în prezent este un moment de demarare a campaniei electorale.

"Domnul Ghimpu ar trebui să ţină cont că este presedintele PL şi nu al PLDM. Nu ar trebui să condiţioneze el pe cine va înainta PLDM pentru fotoliul de premier. Ghimpu se comportă de mai mult timp ca într-o campanie electorală oficial neanunţată. El începe lupta cu partidele care se află pe eşichierul politic la un nivel minimal. De aceea este această concurenţă mare cu  PLDM. Tactica piciorului în prag în cadrul negocierilor nu este tocmai raţională", a spus politologul. 

Totodată, analistul politic Oazu Nantoi crede că Mihai Ghimpu, prin acţiunile sale, l-ar putea aduce din nou la guvernare pe Vladimir Voronin.

"Foştii menmbri ai AIE concurează la capitolul iresponsabilităţii.Se vede că domnul Ghimpu vrea să câstige. Fiecare partid consideră care sunt persoanele înaintate. Domnul Ghimpu vrea sa genereze alegeri anticipate şi să-l aducă pe Vladimir Voronin la putere măcar pentru încă un mandat", a conchis analistul.

Publika.md aminteşte că preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat pentru Publika TV că formaţiunea sa renunţă la negocieri, dacă Partidul Liberal Democrat va insista ca Vlad Filat să fie prim-ministru.

PLDM, PD şi PL negociază, de o lună de zile, un nou acord al coaliţiei de guvernare. Asta după ce liberal-democraţii au denunţat, pe 13 februarie, Acordul fostei AIE, iar Guvernul Filat a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu