Partidele din fosta Alianţă de guvernare sunt gata să reia negocierile privind formarea noului Guvern

Embed:

Partidele din fosta Alianţă de guvernare spun că sunt gata să reia negocierile privind formarea noului Guvern şi a noii majorităţi parlamentare. Până acum, doar liberalii şi democraţii au lansat apeluri la dialog. Liberal-democraţii spun că nici n-au încetat discuţiile. 

Liberalul Mihai Ghimpu încă aşteaptă un răspuns la invitaţia la dialog, lansată marţi. 

"Ieri a fost desemnat premierul interimar, vom vedea ce se întâmplă şi dacă nu, mâine noi vom veni cu iniţiativa", a declarat preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Liberal-democraţii spun că negocierile nici nu au fost stopate, doar că nu discută cu toţi.

"Noi discutăm cu liberalii, cu fracţiunea PL, în frunte cu dl Hadârcă. Noi continuăm negocierile cu cei cu care am negociat. Pe moment, avand în vedere că este o confuzie privind candidatul desemnat de preşedintele ţării, aceste negocieri trebuie să le iniţieze şi să le desfăşoare candidatul desemnat", a menţionat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

La rândul lor, democraţii sunt de părere că toate negocierile trebuie să fie încheiate în cel mult două săptămâni.

"Noi suntem gata să ne aşezăm cu toţii la masa de discuţii, fiindcă nu este loc în această situaţie pentru orgolii, ambiţii, supărări. Situaţia nu este uşoară şi acest proces de dialog, de negocieri este unul foarte şi foarte responsabil", a adăugat preşedintele PD, Marian Lupu.

Consecvenţi sunt şi comuniştii.

"Noi pledăm, în continuare, pentru alegeri anticipate, pentru ca cetăţenii să-şi aleagă o guvernare pe care o merită. Dar acest Guvern, cu Leancă, cu "beancă", este un Guvern compromis", a conchis deputatul comunist Anatolie Zagorodnâi.

În acelaşi timp, şi preşedintele trebuie să reia consultările cu fracţinile parlamentare ca să desemneze un nou candidat la funcţia de prim-ministru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu