Partida Fastav Zlin - Sheriff Tiraspol din grupele Ligii Europei se va disputa pe Andruv Arena din oraşul Olomouc

Embed:

Partida Fastav Zlin - Sheriff Tiraspol din grupele Ligii Europei se va disputa pe Andruv Arena din oraşul Olomouc.

FC Fastav Zlin nu poate disputa meciurile din cupele europene pe teren propriu pentru că stadionul nu întruneşte normele impuse de UEFA.

Stadionul Andruv este situat la aproximativ 60 de kilometri de oraşul Zlin şi are o capacitate de 12.500 de locuri.

Stadionul este cunoscut pentru Sheriff. Echipa tiraspoleană a jucat acolo primul să meci în deplasare din cupele europene. În 1999, Sheriff s-a confruntat cu Sigma Olomouc în turul doi preliminar al Cupei UEFA. Partida s-a încheiat atunci cu scorul de 0-0.

Vladimir Tanurcov este unul din fotbaliştii moldoveni care a evoluat în acea partidă.

"Stadionul este bun la Olomouc, doar pentru fotbal. Fără pistă pentru atletism. Acolo e atmosferă de fotbal şi un teren extraordinar. Păcat că nu ne-am calificat. Sigma a mersdatorită golului marcat în deplasare. Suporterii îşi susţineau echipa frenetic. Totul era la nivel, frumos şi simpatic. În aşa atmosferă era foarte plăcut să joci." a spus Vladimir Tanurcov. 

Pe stadionul din Olomouc a jucat şi naţionala Moldovei. În 2003, "tricolorii" au pierdut meciul cu Cehia din preliminariile Campionatului European, scor 0-5. Peste un an, Nistru Otaci a fost învinsă tot acolo de Sigma în turul doi preliminar al Cupei UEFA, scor 0-4.

Partida dintre Fastav Zlin şi Sheriff va fi transmisă în direct de Canal 3 joi, cu începere de la ora 20:00.


loading...

Lasă un comentariu