Participarea firmelor off-shore la concesionări sau privatizări în sectorul public ar putea fi interzisă

Embed:

Participarea firmelor off-shore la concesionări sau privatizări în sectorul public ar putea fi interzisă. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de Comisia parlamentară Economie, Buget şi Finanţe. Anunţul a fost făcut de deputatul PPDA, Igor Munteanu, într-o postare pe Facebook. El susţine că măsurile au fost luate în contextul scandalului legat de concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

În acelaşi timp, fostul consilier prezidenţial Ion Păduraru recomandă Guvernului Sandu să angajeze avocaţi cu notorietate în domeniu, dacă vrea să anuleze concesionarea aeroportului.

Potrivit preşedintelui Comisiei Economie Buget şi Finanţe, Igor Munteanu, proiectul de lege înregistrat ar conţine mai multe mecanisme pentru a proteja interesul statului în procesul de administrare a proprietăţilor publice, concesionărilor, achizițiilor şi privatizărilor. Munteanu este de părere că riscurile cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova pot fi rezolvate doar prin adoptarea unor reforme care să securizeze astfel de procese. 

Deputatul PPDA speră că nu se vor găsi în Parlamentu niște "viteji de serviciu", care să se împotrivească acestui proiect. Ar fi rușinos mai ales după dezastruosele eșecuri legate de privatizarea şi concesionarea unor întreprinderi strategice cu off-shore-uri obscure din ultimii ani, mai spune Munteanu.

În acelaşi timp, Ion Păduraru, fostul consilier al preşedintelui Nicolae Timofti, a scris pe Facebook că vrea să creadă că acţiunile Guvernului Sandu şi ale Ministerului Economiei şi Infrastructurii din ultimele săptămâni legate de Aeroportul internaţional Chişinău sunt doar nişte erori regretabile provocate de lipsa cunoştinţelor în domeniu. Fiind şi specialist în drept, Ion Păduraru a venit cu mai multe sfaturi pentru autorităţi ca să întoarcă aeroportul în proprietatea statului.

În primul rând le-a recomandat să angajeze un avocat. În Moldova sunt câteva grupuri de avocaţi care cunosc domeniul, dar sunt companii internaţionale de avocaţi cu notorietate în domeniu. Acestea costă, dar sunt singura soluţie, susţine Păduraru.

Fostul consilier prezidenţial mai crede că nu vor avea nicio relevanță concluziile sau deciziile Comisiei Parlamentare care investighează concesionarea aeroportului. Păduraru este de părere că unica soluţie de a câştiga litigiul este ca autorităţile să demonstreze că s-au comis acte de corupţie la concesionarea Aeroportului internaţional Chişinău, iar singura probă în acest sens ar fi condamnarea celor vinovaţi.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost concesionat în noiembrie 2013 către compania Avia Invest, controlată de Ilan Șor. Recent, însă, firma a fost vândută unui investitor din familia de bancheri Rothschild. Asta deşi Procuratura Generală susţinea că tranzacţia e imposibilă, deoarece acţiunile companiei erau sub sechestru.

Într-un comunicat de presă emis săptămâna trecută, "Avia Invest", arată că punctul culminant al acestei tranzacții a fost atins datorită implicării inclusiv a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și a prim-ministrului Maia Sandu.

Fostul premier Ion Sturza, fostul preşedinte Vladimir Voronin şi omul de afaceri Viorel Ţopa au cerut demisia lui Brânzan, nemulţumiţi de modul în care acesta gestionează situaţia din jurul aerogării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu