Participanții la Conferința Globală a Turismului Vitivinicol au ajuns la Chișinău

Embed:

Începând de astăzi, Republica Moldova devine pentru 3 zile capitala mondială a turismului vitivinicol. Oferta țării noastre în domeniu va fi cunoscută și apreciată de cei peste 200 de participanți, veniți din circa 60 țări ale lumii la Conferința Globală a Turismului Vitivinicol (CGTV), organizată în premieră în Moldova, sub egida UNWTO.

Oaspeții de rang înalt şi personalităţile-cheie ale sectorului industriei turistice mondiale au ajuns deja la Chişinău.

Familiarizarea participanților cu oferta turistică a țării noastre va începe cu un șir de evenimente organizate în ajunul deschiderii CGTV.

Destinaţia zilei de astăzi este din categoria "artileria grea" – vinăria Mileștii Mici – unde oaspeţii vor beneficia de un tur ghidat și o degustație de vinuri.

Patrimoniul Mileștii Mici nu poate lăsa indiferent pe nimeni dintre cei care trece pragul vinăriei. Colecția de Aur, depozitată în tunelurile subterane cu o lungime de 200 de kilometri, a fost inclusă în 2005 în Cartea Recordurilor.

Cele peste 1.5 milioane de sticle cu cele mai selecte vinuri sunt păstrate la o adâncime de 80 de metri.

Ulterior, oaspeții vor participa la un dineu de bun venit, organizat în stilul Vernisajului Vinului la Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei, cu susţinerea Oficiului Național al Viei și Vinului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu