Parteneriatul Republicii Moldova cu statul american Carolina de Nord aniversează 20 de ani

Embed:
 Acum 20 de ani a fost semnat Memorandumul de cooperare dintre Republica Moldova și statul Carolina de Nord. Datorită acestui document moldo-american sute de experţi moldoveni au beneficiat de numeroase programe de schimb de experienţă în  proiecte legate de sectorul de apărare și securitate, educație și de asistență umanitară. 

Aniversarea din acest an include un program amplu de activități, inclusiv şedința jubiliară a Comitetului bilateral de cooperare, cu participarea unei delegații oficiale a statului Carolina de Nord, condusă de secretarul de stat, Elaine Marshall, care se va desfăşura la Chişinău, în perioada 15-17 mai 2019.

În cei 20 de ani de cooperare, prin intermediul acestui parteneriat, diferite instituţii din Republica Moldova au beneficiat de multiple proiecte educaționale în domeniul farmaceuticii, stomatologiei și asistenței medicale, implementate cu succes de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”, în cooperare cu universitățile Greensboro și Chapel Hill din Carolina de Nord.

De asemenea, printre proiectele de asistență umanitară implementate figurează renovarea și dotarea mai multor instituții de învățământ, spitale și orfelinate, oferirea burselor de studii tinerilor din familii social-vulnerabile, precum și acordarea asistenței medicale copiilor cu nevoi speciale. Un alt domeniu al parteneriatului îl constituie cooperarea dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Garda Națională a Carolinei de Nord, focalizată pe dimensiunea sectorului de apărare și securitate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu