Parteneriat între ONU şi angajatori. Unde pot face stagii studenţii din Moldova care se simt discriminaţi

Embed:

Tinerii studenți care se simt discriminaţi sunt ajutaţi să-şi pună cunoştinţele în practică. Ei au posibilitatea să facă trei luni de stagiu în instituţiile publice şi private. Și asta datorită unui parteneriat încheiat între Organizaţia Naţiunilor Unite şi şapte angajatori. 

Maxim Miftahov studiază jurnalismul la Universitatea de Stat din Moldova. Încercările lui de a face practică în domeniul mass-media s-au soldat cu eşec. Vara trecută, a avut însă posibilitatea să efectueze stagiu la o televiziune, datorită suportului ONU.

"Când sunt refuzat, şi asta se întâmplă, nu mă miră. Dimpotrivă, asta mă încurajează. În primul rând, eu trebuie să demonstrez că am cunoştinţe. Practica în cadrul ONU îmi oferă posibiiltatea să le demonstrăm oamenilor că noi suntem la fel ca toți", a explicat Maxim.

Pe parcursul stagiului, Maxim Miftahov a realizat o emisiune despre viaţa oamenilor cu nevoi speciale. Susţine că experienţa pe care a acumulat-o îl va ajuta să-şi găsească uşor un loc de muncă în presă.

"Această experienţă i-a fost de folos. El mai profesionist planifică un interviu. Îi este mai uşor să formuleze întrebări. Experienţa asta cu adevărat l-a ajutat şi mă bucur că am contribuit la succesul lui", a declarat Alexandru Vieru, jurnalist.

Până în prezent, şase tineri din grupuri vulnerabile au făcut stagii de practică în diferite domenii.

Datele ONU arată că 40 la sută dintre tinerii din ţara noastra nu se pot angaja din lipsă de experienţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu