Parlamentul ucrainean a desemnat Cabinetul de Miniştri

Embed:

Rada Supremă de la Kiev a numit în funcţie Guvernul în frunte cu Arseni Iaţeniuk.Pentru aprobarea componenţei Guvernului au votat 313 din 328 de membri ai Parlamentului.

Liderul fracţiunii parlamentare "Batkivşcina", Arseni Iaţeniuk, va conduce un guvern format în mare parte din activişti care au participat la proteste.

La şefia diplomaţiei ucrainene vine Andrei Deşciţa, care a fost reprezentantul special al OSCE pentru conflicte îngheţate şi a participat de mai multe ori la negocierile privind reglementarea problemei transnistrene. Iar cea de vicepremier pentru eurointegrare îi va reveni fostului ministru de Externe, Boris Tarasiuk. Iaţeniuk a avertizat însă că ţara se află în pragul unei catastrofe.

"Urmează să întreprindem o serie de măsuri extrem de nepopulare şi asta pentru că Guvernul anterior a fost într-atât de corupt, încât ţara a ajuns într-o stare financiară disperată. Suntem pe marginea unei prăpastii, iar acest Executiv este unul format din sinucigaşi politici. Bine aţi venit în iad", a declarat premierul desemnat al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

Şef al biroului anticorupţie va fi jurnalista Tatiana Cernovol, cunoscută pentru criticile dure la adresa fostei guvernări. La sfârşitul lunii decembrie, ea a fost snopită în bătăi în apropiere de Kiev. Iar preşedintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, a declarat că va demisiona, după ce situaţia în ţară se va stabiliza.

Guvernul Iaţeniuk va activa până la instalarea unei noi administraţii la Kiev, după alegerile prezidenţiale din 25 mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu