Parlamentul și Guvernul cer o misiune a UE pentru a evalua procesul de reformare a justiției

Embed:

Parlamentul și Guvernul de la Chişinău solicită o misiune a Uniunii Europene care să evalueze procesul de reformare a justiției. Demersul a fost transmis Delegației Uniunii Europene la Chişinău de către premierul Valeriu Streleț şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Şeful Legislativului a declarat că reformarea justiţiei este o prioritate pentru actuala guvernare.

"Este un angajament al actualei guvernări şi a majorităţii parlamentare. O prioritate rămâne reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei. Vom veni şi cu unele idei şi acţiuni mult mai pragmatice în tot ce înseamnă resetarea întregului sistem de luptă împotriva corupţiei", a declarat Andrian Candu.

Cei doi oficiali au mai menţionat că există consens și voință politică pentru a duce la bun sfârșit implementarea reformelor, iar experţii europeni ar ajuta la identificarea deficiențelor în acest proces.

Acum patru ani, autorităţile de la Chişinău au început să pună în aplicare Strategia de reformare a justiției pentru anii 2011-2016. 

Reforma sectorului justiției este o prioritate pentru Republica Moldova, în acest sens fiind demarată, în 2011, implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiției pentru anii 2011-2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu