Parlamentul şi-a deschis din nou uşile pentru elevii unui liceu din Capitală (FOTOREPORT)

Embed:

Parlamentul şi-a deschis din nou uşile pentru vizitatori. De această dată, în casa deputaţilor, au fost în excursie 26 elevi de la liceul "Vasile Vasilache" din Capitală.

Micuții au avut oportunitatea să cunoască mai multe atât despre rolul, structura și funcțiile Legislativului cât și despre activitatea deputaților. 

După ce au pășit pragul Parlamentului, elevii au vizitat Sala Europei, care a fost dată în exploatare în luna septembrie. Ulterior, aceștia au vizitat sala destinată jurnaliștilor unde au avut parte de o provocare.

Copiii au intrat în rolul de aleși ai poporului și au făcut declarații de la tribună:

"Eu dacă aş fi deputat pentru ţara mea aş face un loc bun. În care să trăim toţi sănătoşi, în care să nu se întâmple lucruri rele, să trăim toţi în pace, fără proteste."

"Dacă aş fi eu deputat aş face ca străzile care se repară deja de două luni să se repare în mai puţin timp. Aş face străzile mai curate şi să nu fie atâtea proteste din cauza tuturor necesităţilor."

"După runda de declarații, elevii au pășit pragul sălii de ședințe, unde au vizionat un film despre activitatea Legislativului."

"O prezentare diversă. În general sunt impresionat de aspectul Parlamentului. Arată deosebit. Am aflat multe lucrui care probabil pe care nu le putem afla şi însuşi atât de bine în alte cazuri."

"Mi s-a părut foarte interesantă şi am aflat foarte multe lucruri noi.Am aflat cum arată sala în care se fac şedinţele şi dezbaterile şi am aflat câte partide sunt, cinci."

Dirigintele elevilor spune că ideea de a organiza o excursie copiilor la Parlament vine de la părinţi.

"Iniţiativa părinţilor din clasă. Părinţii care au venit cu propunerea. Este ceva nou pentru ei, ceva interesant. Am fost impresionat în primul rând de lux, de calitatea materialelor", a declarat dirigintele Sergiu Plămădeală. 

"Ne bucurăm că interesul pentru instituţia legislativă este în creştere. Din an în an avem mai mulţi vizitatori. Săptămânal, în fiecare zi de luni , marţi şi miercuri avem grupuri de vizitatori la Parlament. În mare parte sunt elevi şi studenţi", a declarat angajatul Secției vizite și relații publice a Parlamentului, Olesea Berestian. 

La finalul vizitei, elevii au făcut poze și au lăsat mesaje în Cartea de sugestii a Parlamentului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu