Parlamentul Republicii Moldova vă așteaptă la Noaptea Europeană a Muzeelor. Ce surprize a pregătit

În scuarul Parlamentului va fi amenajată expoziția ce conține fotografiile copiilor participanți la concursul "EU sunt EUropa". La concursul organizat de Parlament au participat elevii de la gimnaziile și liceele din toată țara, care au exprimat prin poze ce înseamnă să fii european.

De asemenea, colecția de mașini de epocă a Parlamentului va fi prezentată publicului. Automobilele de marcă ZIL 41047 și CIAIKA GAZ 14 au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Pentru vizitatori sunt pregătite și câteva proiecții de filme, care reflectă istoria Parlamentului, procesul legislativ și activitatea parlamentară. De asemenea, vizitatorii vor putea admira expoziția de fotografii "Parlamentul în 27 de file", care cuprinde imagini realizate de fotografii acreditați la Parlament.

Acțiunile se vor desfășura sâmbătă, 19 mai 2018, în scuarul Parlamentului, între orele 19.00 – 22.00.

Muzeul Parlamentului Republicii Moldova a fost inaugurat la 23 mai 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Noaptea Europeană a Muzeelor este la a 14-a ediție în acest an, fiind iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronată de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. Până în prezent, la acest eveniment au aderat peste 3 000 de muzee din 47 de țări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu