Parlamentul, pe înţelesul tuturor. Tot ce trebuie să ştii despre activitatea legislativă (VIDEO)

Embed:

Parlamentul Republicii Moldova a lansat trei spoturi care explică pe înțelesul tuturor cum sunt adoptate legile și cum se pot implica oamenii în procesul de promovare și adoptare a unor norme legislative. Proiectele video au fost realizate cu suportul PNUD Moldova și susținerea financiară a Suediei.

Pentru prima etapă a campaniei de informare au fost abordate teme ce vizează procesul legislativ, controlul parlamentar, istoria instituției parlamentare și mecanismele de implicare a oamenilor în pregătirea legilor.

Videograficele sunt produse în limbile română, rusă și subtitrate în engleză, română și rusă. Spoturile pot fi accesate de astăzi pe canalul de Youtube al Parlamentului și vor fi folosite în timpul vizitelor și evenimentelor publice organizate de Legislativ.

La etapa a doua a campaniei de informare, vor fi realizate alte trei spoturi care vor explica funcțiile de control, reprezentare, dar și mecanismul de alegere a deputaților. Întreg setul va fi transmis instituțiilor de învățământ din țară ca suport pentru orele de educație civică.

Videograficele fac parte din efortul de sporire a transparenței activității instituției legislative și de apropiere a Parlamentului de cetățean.

Spoturile au fost produse cu sprijinul proiectului "Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova", implementat de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare și finanțat de Suedia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu