Parlamentul nu va fi convocat într-o şedinţă extraordinară. Demersul PCRM a fost respins

(Update: 11.05) Preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, afirmă că la şedinţa Biroului Permanet al Parlamentului nu au fost prezenţi niciun membru PCRM, doar reprezentanţi ai acestui partid. "Noi rămânem ferm pe poziţie că subiectul este esenţial şi să insistăm să fie tratat cu toată seriozitatea. Urmează să fie audiaţi şefii instituţiilor de forţă, dar totul trebuie să fie conform regulamentului", declară Streleţ.

(Update: 10.53) Potrivit expertului în drept constituţional Vitalie Catan, cererea a fost respsinsă întemeiat."Potrivit legislaţiei, cererea de convocare a sesiunii extraordinare trebuie să fie prezentată în scris, la fel, şi semnăturile trebuie să fie depuse în scris. Acest motiv este suficient pentru a respinge solicitarea comuniştilor", susţine Catan.

(Update: 10.45 ) Analistul politic Anatol Ţăranu nu crede că deputaţii comunişti vor avea posibilitatea să contesteze această decizie a Biroului Permanent. "Comuniştii la timpul respectiv au cultivat un anumit tip de comportament politic, ignorarea totală a dispoziţiilor opoziţiei, acum se confruntă cu ceea ce au cultivat de atâţia ani", crede Ţăranu.

Decizia de a respinge demersul comuniştilor a fost luată de către toţi membrii Biroului Permanent, susţine preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov. "Votul a fost unanim. S-a constatat că 23 de semnături sunt originale, iar restul au venit prin internet. Nu e un proiect de lege care să fie discutat, e o carenţă", susţine Diacov.

Demersul depus de PCRM privind organizarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului a fost respins. Acum câteva minute, Biroul Permanet al Parlamentului a respins cererea, deoarece nu conţine toate semnăturile necesare.

Din cele 35 de semnături ale deputaţilor comunişti ataşate la cerere, 11 nu sunt originale, ci sunt prezentate în format electronic. Acestea aparţin comuniştilor care sunt plecaţi într-o delegaţie în China.

Amintim că PCRM cerea convocarea, în termen de trei zile, a şedinţei extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia să fie audiate autoritățile din domeniul securității statului. Comuniştii vor să fie organizate audieri privind atacurile de tip raider din ultimul timp.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a depus, ieri, cererea de convocare a ședinței extraordinare la cancelaria Parlamentului. Solicitarea este semnată de 35 de deputați comunişti, iar dacă ar fi fost acceptată, şedinţa extraordinară urma a fi convocată cel târziu luni.

Şi fracţiunea PLDM a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Liberal-democraţii au cerut ca legislatorii să audieze mai multe instituții, inclusiv Serviciul de Informaţii şi Securitate, Procuratura Generală și Centrul Anticorupţie cu privire la atacurile de tip raider din ultima perioadă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu