Parlamentul nu va examina nici astăzi proiectul privind desemnarea noilor membri ai CEC

Parlamentul nu va examina nici astăzi proiectul de hotărâre privind desemnarea noilor membri ai Comisiei Electorale Centrale, deoarece lipseşte avizul Comisiei Naționale de Integritate relativ la compatibilitatea a trei dintre candidați, a comunicat pentru Deschide.MD deputatul Platformei Social-Democrate, Igor Vremea.

Parlamentarul a menţionat că CNI trebuie să se pronunţe în privinţa candidatului PL, Rodica Ciubotaru, a celui din PSRM, Maxim Lebedinschi, dar și a candidatului Platformei Social-Democrate, Eduard Răducan.

Ciubotaru și Lebedinschi au fost supuși unui control suplimentar din cauza relațiilor de rudenie.

Soțul Rodicăi Ciubotaru, Igor Ciubotaru, este consilier municipal Chișinău din partea PL, iar Maxim Lebedinschi este fratele deputatului socialist, Adrian Lebedinschi.

În cazul lui Eduard Răducan, Comisia urmează să se pronunţe pe marginea faptului că acest deține funcția de director al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Potrivit Legii privind protecția datelor cu caracter personal, directorul CNPDCP, în perioada exercitării mandatului, nu poate face parte din partide sau alte organizaţii social-politice și nici nu poate desfăşura alte activităţi publice sau private, cu excepţia activităţii didactico-ştiinţifice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu