Parlamentul nu are un site funcţional de mai bine de un an

Embed:

Parlamentul nu are un site funcţional de mai bine de un an. Informaţia plasată pe pagina electronică a Legislativului este incompletă. O spun chiar responsabilii de la Parlament. Asta înseamnă că un cetăţean simplu nu are cum să-şi dea seama ce randament au cei pe care i-au ales.

Aparatul Parlamentului a refuzat să ne ofere informaţii despre numărul de iniţiative legislative ale deputaţilor, numărul de proiecte venite de la Guvern şi despre cele examinate în comisiile permanente. Funcţionarii au cerut o scrisoare oficială. În mod normal, ne-am fi informat de pe site, acolo unde trebuie plasate toate informaţiile de interes public. Doar că acolo sunt date parţiale.

Din cauza unor probleme tehnice, pe site nu sunt plasate toate proiectele, a declarat Alexei Rotaru, şeful secţiei resurse informaţionale. Un calcul, în baza datelor de pe pagina Legislativului, arată că, de la începutul anului, din cele 38 de proiecte înregistrate, jumătate vin de la Guvern, celelalte aparţin deputaţilor şi preşedintelui. Parlamentarii au adoptat 34 de legi, iar alte 31 sunt în proces de examinare în comisii.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat pentru Publika TV că deputaţii ar putea să-şi ia vacanţă în următoarele două săptămâni pentru a se pregăti de alegeri. Decizia ar putea fi luată săptămâna viitoare din cauza numărului mic de proiecte care vin de la Guvern.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu