Parlamentul European, în dilemă din cauza violenţelor din Ucraina: Să dea bani sau sancţiuni?

Embed:

Parlamentul European ar putea adopta astăzi o rezoluţie privind situaţia din Ucraina. Printre propunerile luate în calcul de eurodeputaţi sunt şi sancţiuni împotriva oficialilor ucraineni, dar şi a oamenilor de afaceri implicaţi în violenţele de la Kiev. Între timp, Bruxelles-ul s-a arătat dispus să ajute Ucraina, inclusiv financiar. 

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a declarat după întâlnirea cu liderul ucrainean că UE şi SUA pregătesc un plan de asistenţă financiară pentru Kiev. "Este vorba despre un pachet economic destinat în mod clar necesităţilor economice ale unei ţări", a precizat demnitarul.  

La rândul său, comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a adăugat că Bruxelles-ul este dispus să mărească ajutorul financiar pentru Kiev, dacă reformele politice şi economice vor da rezultate.

Protestele din Ucraina au izbucnit, în noiembrie anul trecut, după ce Viktor Ianuakovici a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu UE, în favoarea unei mai mari apropieri de Rusia. Atunci, Moscova a promis Ucrainei un ajutor financiar de 15 miliarde de dolari, dar a suspendat transferul unei noi tranşe, după demisia premierului ucrainean Mykola Azarov. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu