"Parlamentul Bulgariei va ratifica cât de curând posibil Acordul de Asociere semnat între Moldova și UE"

Parlamentul Bulgariei va ratifica cât de curând posibil Acordul de Asociere semnat între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Un anunţ în acest sens a fost făcut de preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, la o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, aflat în vizită la Sofia.

Șeful statului s-a arătat convins că schimburile comerciale și culturale dintre cele două țări se vor intensifica odată cu obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară asociată cu Uniunea Europeană.

"Următorul obiectiv ambiţios al Republicii Moldova este obţinerea unei perspective clare de aderare la Uniunea Europeană. Țara mea va aprecia mult sprijinul acordat în acest sens de Bulgaria", a declarat Nicolae Timofti.

De asemenea, președintele Timofti a apreciat susţinerea din partea Bulgariei pentru soluţionarea conflictului transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Președintele Bulgariei a precizat că între Chișinău și Sofia există "relații de prietenie și încredere" și a felicitat poporul Republicii Moldova cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Mai mult, cei doi șefi de stat au discutat și despre situația regională, exprimându-și preocuparea pentru evoluțiile din estul Ucrainei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu