Parlamentul ar putea examina proiectul legii privind politica bugetar-fiscală

Parlamentul se întruneşte astăzi, 23 martie, în şedinţă, la care ar putea să examineze proiectul legii privind politica bugetar-fiscală. Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, speră că acesta va fi aprobat, deşi Comisia de specialitate a dat aviz negativ.

"Nu am avut susţinearea necesară în comisii, dar nu înseamnă că am intrat în blocaj. Sunt optimist şi presupun că bugetul va fi vineri discutat, aşa cum este inclus şi în agenda şedinţelor plenare în Parlament, a menţionat Negruţa.

Potrivit preşedintelui Comisiei Economie, Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă, până în prezent nu a fost găsită o soluţie, iar proiectul de buget al Guvernului nu are susţinere. “În cazul când Guvernul nu este susţinut, atunci ai un Guvern nesusţinut de Parlament şi ce poate să se întâmple? Un singur lucru, a spus-o prim-ministrul: demisia Guvernului ”, a punctat Ioniţă.

În replică, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, acuzaţiile sun aduse de către deputaţii începători, "iar cei cu răbdare trebuie să stea să lucreze, seara, noaptea şi dimineaţa", până nu găsesc cele mai bune soluţii. "PD şi PL au observaţii, poate PLDM mai puţin, din cauza că ministrul Finanţelor e din PLDM şi cred că ei au discutat pe intern", a mai adăugat Diacov.

Amintim că proiectul politicii fiscale, care se examinează la pachet cu bugetul, nu a fost avizat de Comisia parlamentară Economie, Buget şi Finanţe, din cauza votului indecis al deputatului PD Valeriu Guma. Pentru a găsi o soluţie, Alianţa de guvernare s-a întrunit, miercuri, 23 martie, într-o şedinţă de urgenţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu