Parlamentarii din România se întrunesc astăzi pentru a vota învestirea Guvernului Orban

Embed:

Parlamentarii din România se întrunesc astăzi pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Liderul PNL a anunţat că a negociat susținerea a 234 de parlamentari pentru cabinetul său de miniştri. Este o majoritate fragilă, având în vedere că pentru a ajunge la Palatul Victoria e nevoie de 233 de voturi favorabile.

Orban a reușit să obțină susținerea USR, ALDE, PMP și UDMR. Lor li s-ar mai adăuga 17 voturi de la Minorități și 3-4 de la Neafiliați. Votul în Parlament este programat pentru ora 14:00.    România a rămas fără Executiv după ce, în data de 10 octombrie Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură.

O săptămână mai târziu, preşedintele Klaus Iohannis l-a propus candidat pentru această funcţie pe preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban. El s-a născut la Braşov şi şi-a început cariera politică în 1992. A încercat de trei ori să fie primar al Bucureştiului. A fost implicat în câteva accidente rutiere care au provocat scandaluri. 

În 2007, a rănit o adolescentă de 15 ani, provocându-i o contuzie la braţ şi a fugit de la locul accidentului. S-a prezentat la poliţie abia peste 30 de ore. Un an mai târziu, procurorii au anunţat că rănile provocate victimei sunt minore şi l-au scăpat de pedeapsă.

Ulterior, în 2015, s-a răsturnat cu maşina într-o localitate din Iaşi. În acel moment, în urma lui trecea premierul de atunci Victor Ponta. Acesta i-a făcut o fotografie, continuându-şi drumul, fără a-i oferi ajutor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu