Parlamentarii britanici au aprobat Acordul pentru Brexit

Embed:
Epopeea Brexitului se apropie de final. Parlamentarii britanici au aprobat acordul de divorţ dintre Londra şi Uniunea Europeană cu 358 de voturi "pentru" şi 234 "împotrivă". Votul vine la o săptămână de la alegerile anticipate din Marea Britanie, în urma cărora Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a obţinut o victorie zdrobitoare.

”Este momentul să ne unim și să scriem un nou și captivant capitol al poveştii noastre naționale. Să creăm un nou parteneriat cu prietenii noştri europeni, să fim curajoşi și să vindecăm rănile trecutului, aşa cum îşi doreşte întregul popor", a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Ca și la dezbaterile anterioare, opoziția laburistă a criticat Acordul de Brexit. Liderul laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că documentul pe care mizează Boris Johnson este un dezastru pentru țară.

”Pe parcursul celor trei ani și jumătate, greşelile repetate ale guvernului în privinţa Brexitului au produs doar blocaj politic, haos și incertitudine economică. Au paralizat sistemul politic şi au divizat comunităţile şi naţiunea, au devenit o ruşine naţională fără precedent în istorie”, a spus Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist.

Pentru a intra în vigoare, Acordul trebuie transpus în legislaţie, iar proiectul de lege va fi votat în ambele camere ale Parlamentului Britanic. Legea trebuie promulgată până în 29 ianuarie, pentru ca Brexitul să aibă loc în 31 ianuarie, aşa cum a fost negociat cu Uniunea Europeană.
loading...

Lasă un comentariu