Parlamentarii au schimbat sacoul şi cravata pe haine sport. Deputaţii PDM au sădit copaci în parcul La Izvor (FOTO)

Embed:

Au schimbat sacoul şi cravata pe haine sport, s-au înarmat cu hârleţe şi au pornit la sădit copaci. Vorbim despre deputaţii fracţiunii Partidului Democrat şi angajaţi ai Parlamentului, care au plantat astăzi 350 de puieţi în parcul "La Izvor" din Capitală.

"Să înverzim această parte a parcului, în consecinţe să facem că nu doar acest parc, nu doar acest cartier din oraş, dar întreaga Capitală să fie mai verde, mai frumoasă", a spus Marian Lupu, preşedintele fracţiunii PDM.

Participanţii la acţiune au sădit frasini, salcâmi japonezi şi arţari. 

"Conform Strategiei cu privire la biodiversitate, până în anii 2020, noi trebuie să atingem procentul de 15 din teritoriul Republicii Moldova să fie împădurit. Cu părere de rău, deocamdată avem 13%. Deci avem de lucru foarte mult", a zis Violeta Ivanov, deputat PDM.

Pentru unii politicieni, plantarea copacilor a devenit o tradiţie frumoasă.

"Pentru prima dată, imediat după băncile facultăţii, 15 ani în urmă, am început să particip la acest program "Un arbore pentru dainuirea noastra", împreună cu colectivul de muncă şi în fiecare an ieşeam în afara oraşului, în pădurici", a spus Sergiu Sârbu, deputat PD.

Democraţii i-au îndemnat pe toţi moldovenii să participe la înverzirea plaiului.

"Sunt colegii de la Parlament şi sunt colegii de la clubul meu, i-am luat şi pe ei, i-am îndemnat să facă aceasta acţiune -Câţi copaci aţi sădit? -Iată, tot acest rând, cred că 20 şi finisăm până la urmă, a zis Constantin Ţuţu, deputat PDM.

"Indiferent de funcţii, indiferent de ziua în care nimereşte aceasta dată, să sădim cel puţin câte un copac, să contribuim la înverzirea plaiului, dar şi la păstrarea naturii", a spus Eugeniu Nichiforciuc, deputat PDM.

"Fiecare cetăţean trebuie de la sine este obligat să sădească câte un copac, cel puţin, şi nu numai unu, neapărat am dorit aici să vin alături de colegii noştri" a declarat Corneliu Padnevici, deputat PDM.

Această campanie de mediu este foarte importantă, susţin unii angajaţi ai Parlamentului.

"Este un lucru nobil: în fiecare an înverzirea oraşului, înverzirea locului, unde trăim."

"Dispoziție e minunată, mai ales după ce am depus un pic de efort."

Participanţii la acţiune au sădit frasini, salcâmi japonezi şi arţari.

Şi poliţiştii din Chişinău au participat la campania de înverzire. Ei au sădit peste 400 de puieţi într-un parc din cartierul Telecentru al Capitalei.

Acțiuni similare cu participarea oamenilor legii au avut loc în toate sectoarele municipiului Chişinău. Copacii au fost oferiţi de Întreprinderea municipală "Spaţii Verzi".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu