Parlamentarii alianţei PSRM-ACUM refuză să cheme ministrul Educaţiei la audieri, ca să spună câte şcoli vor fi închise în acest an

Embed:

Majoritatea parlamentară PSRM-ACUM refuză să cheme ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării la audieri, ca să spună dacă instituţia intenţionează să închidă şcoli în acest an. Deputatul PDM, Ludmila Guzun, a propus audierea ministrului Liliana Nicolăescu-Onofrei pentru a prezenta mai multe informaţii şi despre pregătirea instituţiilor pentru noul an de învăţământ. Propunerea democraţilor a fost însă respinsă de alianţa Kozak.

"În teritoriu intens se vorbeşte, iarăşi, despre aceste optimizări care se preconizează a se face în acest domeniu. O să vin cu un exemplu, din Ungheni. În mandatul trecut, noi ne-am străduit şi am redeschis anumite instituţii şcolare care acuma se intenţionează să fie închise", a menţionat Ludmila Guzun.

În octombrie 2017, Ministerul Educaţiei a instituit moratoriu asupra închiderii şcolilor, la solicitarea fostului preşedinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Asta după ce, în ultimii ani, sute de şcoli au fost închise şi reorganizate din diverse motive.

Potrivit datelor statistice, între anii 2012 - 2015, perioadă în care Maia Sandu a fost ministru al Educaţiei, în jur de 130 de instituții de învățământ din țară au fost optimizate. Ulterior, s-a constatat că acest proces a avut un impact negativ asupra sistemului educațional din țara noastră. Multe clădiri au rămas în paragină, iar o bună parte dintre profesori nu au mai fost angajată în câmpul muncii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu