Pariuri în tenis. Un antrenor din FMT şi alte trei persoane, reţinute pentru TRUCAREA MECIURILOR

Patru persoane, printre care un antrenor din cadrul Federaţiei moldoveneşti de tenis, au fost reţinute, aseară, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuite de trucarea mai multor meciuri de tenis, disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării.

Contra unor sume de bani, bănuiţii ar fi convins jucători de tenis, dar şi antrenori, să aranjeze anumite scoruri. Având rezultatele prestabilite, reţinuţii câştigau mii de euro la casele de pariuri.

Antrenorul reţinut, care practica şi arbitrarea meciurilor de tenis, şi încă trei persoane au influenţat mai mulţi jucători de tenis cu scopul de a-i determina să obţină un anumit scor sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de câmp.

De asemenea, au fost constatate multiple cazuri în care jucătorii au acceptat trucarea meciurilor, în schimbul unor sume de bani.

Bănuiţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte ţări din fosta URSS.

Grupul ar fi reuşit să trucheze zeci de meciuri.

CNA şi procurorii au efectuat percheziţii la domiciliile persoanelor implicate, de unde au fost ridicate probe ce confirmă activitatea infracţională a grupului.

La faţa locului, au fost depistate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare, în care a fost găsită corespondenţa privind manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau asemenea activitate peste hotarele Republicii Moldova.

Totodată, dintr-o casetă de valori, arendată la una din bănci de către unul dintre bănuiţi, au fost ridicaţi 14.000 de euro, bani despre care se cunoaşte că ar proveni din parierea evenimentelor sportive trucate.

Cele patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu