Parisul va găzdui sediul Autorității Bancare Europene

Parisul a fost ales pentru a găzdui Autoritatea Bancară Europeană (EBA), instituție care va părăsi Londra din cauza Brexitului, la finalul unui vot organizat la Bruxelles, a anunțat luni președinția UE, transmite AFP, scrie agerpres.ro.

Potrivit unei surse diplomatice, capitala franceză a fost aleasă prin tragere la sorți în fața Dublinului, cele două orașe înregistrând același număr de voturi în cel de-al treilea tur, la care au participat miniștri din cele 27 de țări care vor rămâne în Uniune.

Paris, Frankfurt și Dublin — a fost ordinea după primul tur de scrutin, după care Frankfurt a fost eliminat, în turul doi, cu doar 4 voturi pentru, în timp ce Parisul a obținut 10 iar Dublin — 13 voturi.

Agenția bancară, cu cei aproximativ 170 de angajați ai săi, a suscitat interesul a opt orașe care au candidat pentru a o găzdui, printre care Luxemburg, Bruxelles, Varșovia sau Viena.

Anterior, tot luni seară, orașul olandez Amsterdam a fost desemnat pentru a găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de asemenea de la Londra în perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu