Parisul fără maşini. Capitala Franţei eliberată de noxe şi traficul sufocant pentru o zi (VIDEO)

Embed:

Autoritățile din Capitala Franței, în frunte cu primăriță metropolei, socialista Anne Hidalgo, au decis ca pe 1 octombrie nici o mașină proprietate personală nu va circula pe străzi în intervalul orar 11-18.

Acțiunea face parte din campania „Parisul respira”. O restricție similară a fost emisă și anul trecut, însă au fost vizate doar bulevardele celebre ale orașului. Viceprimarul Christophe Najdovski, printre altele responsabil cu transportul, a spus că extinderea ariei de interdicție este motivată pentru că “sistemul anterior, prea complicat, a fost dificil de citit”.

Evident, vehiculele pentru urgente și transport în comun au voie să circule. Mai bizară este eliminarea autocarelor cu turiști în “zona fără masini” și limitarea vitezei pentru taxiuri, la 30 km/h. „Ideea este că acum putem să experimentam un oraș diferit, fără nici o masina”, a mai spus optimist Najdovski.

Mai puțin entuziaști vor fi navetiștii, care vor trebui să-și lase mașinile la periferie și să continue drumul spre și de la locurile de muncă cu transportul în comun. Interdicția circulației automobilelor între anumite ore a produs, în 2016, efecte contradictorii: o scădere cu doar 6% a emisiilor cauzate de automobile, dar o aglomerație cu 46% mai mare în parcările Parisului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu