Paris 2014: Audi TT Sportback Concept previzualizează o nouă versiune de caroserie TT (FOTO)

Alături de conceptul Lamborghini Asterion, o altă premieră importantă adusă de grupul Volkswagen la Salonul de la Paris este conceptul Audi TT Sportback – cea de-a treia versiune de caroserie din gama de concepte TT, lansată la Detroit în ianuarie anul curent, notează autostrada.md.

Audi-Sportback-TT
 
Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare al mărcii Audi, a confirmat intenția dezvoltării unei noi versiuni de caroserie în gama TT în cadrul unui interviu, ceea ce înseamnă că TT Sportback s-ar putea transforma în viitor într-un model de serie, oferit ca alternativă caroseriilor Coupe și Roadster (ce-i drept, încă nu știm cum s-ar poziționa în raport cu limuzina Audi A3).

Audi TT Sportback

Audi TT Sportback Concept afișează o caroserie de tip coupe cu patru uși în gama TT, o idee folosită de germani atât în gama A5, cât și în gama A6 (pentru modelul A7 Sportback). Care este diferența esențială în raport cu TT-ul standard? Noul Sportback Concept este cu 290 de milimetri mai lung, cu 60 de milimetri mai lat și are un ampatament mărit cu 120 de milimetri. În același timp, pentru a păstra silueta de Coupe, designerii Audi au redus înălțimea cu 30 de milimetri față de TT-ul Coupe.

Audi TT Sportback6

Audi TT Sportback7

Pe lângă aspectul său modernist și atletic, Audi TT Sportback Concept are și o motorizare impresionantă: un 2.0 TFSI de 400 de cai putere și 450 de Nm, vehiculul fiind construit pe platforma MQB a concernului Volkswagen.

Audi TT Sportback2

Resursele motorizării sunt gestionate de o transmisie S-Tronic cu șapte trepte și livrate celor patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală quattro, sprintul 0-100 km/h fiind posibil în 3,9 secunde iar consumul mixt estimat la 7,0 litri la sută.

Audi TT Sportback4

Interiorului conceptului are planșa de bord a noului TT și prezintă două locuri individuale în spate, cireașa de pe tort fiind setul de bagaje conceput special pentru TT-ul Sportback. Voi ce ziceți, ați vrea ca Audi să producă în serie un astfel de vehicul?

Audi TT Sportback8

Audi TT Sportback9

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu