Părinții se revoltă! Parcurile din Capitală sunt invadate de căpușe

Parcurile din Capitală sunt invadate de căpușe, cel puțin asta afirmă un grup de părinți, iar cea mai afectată zonă se pare că este parcul ”Valea Trandafirilor”, conform unica.md.

Un copil a fost mușcat recent de patru căpușe. Acesta a fost dus la medic de către părinți, iar aceștia au mai aflat că la policlinica din sectorul Botanica s-au adresat, în ultimul timp, mai multe persoane cu aceeași problemă.

”Există multe astfel de victime și ei spun că nu sunt nici măcar înregistrați! Este interesant, dar se face un fel de salubrizare a parcurilor și cum se poate face față acestei probleme? Copiii să nu meargă la plimbare în parc?”, se plânge un părinte pe o rețeaua socială.

Un locuitor al capitalei a scris în secțiunea ”comentarii” că prietenul său s-a îmbolnăvit de boala Lyme, după ce a fost mușcat de o căpușă în sectorul Botanica.

Problema căpușelor a devenit acută în Moldova. Insectele periculoase devin din ce în ce mai multe în fiecare an. Poate că acest lucru se datorează schimbărilor climatice, dar cu doar 10 ani în urmă, mulți spun că nu erau atât de multe.

Problema există și în țările vecine. O moldoveanca stabilită în Bulgaria spune că copilul ei a fost mușcat de 16 căpușe în timp ce se afla la grădiniță.

Este de remarcat că acarienii sunt purtători ai multor infecții periculoase pentru oameni, cum ar fi encefalita, borrelioza (boala Lyme), tularemia și altele. Boala Lyme poate conduce la invaliditate și deces

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu