Părinții lui Charlie Gard mai au la dispoziție 48 de ore pentru a aduce dovezi că există șanse de salvare pentru copilul lor

Embed:

Părinții lui Charlie, bebelușul bolnav din Marea Britanie, au la dispoziție 48 de ore pentru a aduce dovezi că există şanse ca viața copilului lor să poată fi salvată.

Decizia a fost luată de către un judecător al Curții Supreme de la Londra. Anterior, acelaşi magistrat a interzis transportarea micuţului în străinătate, unde urma să fie supus unui tratament experimental.

"În 13 iulie, părinții lui Charlie vor trebui să aducă dovezi în fața instanței că există un tratament care îl poate salva. Doar aşa vor primi permisiunea ca bebeluşul să fie transportat în SUA sau în Italia, unde va beneficia de un tratament revoluționar.", a declarat reprezentantul părinților lui Charlie, Alasadair Seton-Marsden. 

Judecătorul Nicholas Francis a reexaminat cazul familiei Gard, după ce părinții micuţului au strâns peste 350 de mii de semnături pentru o petiție prin care solicitau acest lucru, iar povestea bebelușului a ajuns în atenția Papei Francisc și a președintelui american, Donald Trump.

Zeci de oameni, inclusiv copii, s-au adunat în fața Curții Supreme din Londra, pentru a-l susține pe Charlie și pe părinții lui.

Un spital din Vatican a anunţat că are un tratament care l-ar putea ajuta pe micuț, iar o clinică din Statele Unite voia să trimită medicamente în Marea Britanie.

Charlie Gard are doar 11 luni și suferă de o boală genetică extrem de rară. Copilul nu poate auzi, vedea, înghiți şi nici nu se poate mişca. Părinţii lui cer cu disperare ca bebelușul să fie supus unui tratament experimental.

Judecătorii din Londra au interzis transportarea copilului, deoarece medicii susțin că micuțul nu mai poate fi salvat. Mai mult, doctorii au vrut să-l deconecteze pe Charlie de la aparate, însă după ce povestea lui a ajuns în atenţia unor lideri mondiali, procedura a fost amânată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu