Părinţi, NU DAŢI MITĂ. Listele de cheltuieli vor fi afişate în toate grădiniţele din Capitală

Embed:

Până la sfârşitul acestei săptămâni, în toate grădiniţele din Capitală trebuie să fie afişate listele de cheltuieli. Solicitarea vine din partea primarului interimar Ruslan Codreanu, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de colectarea ilegală a banilor în instituţiile preşcolare.

"Nu au putut să se bucure copiii de matineu de Anul Nou pentru că mama nu a avut de unde să plătească 600 de lei şi în grădiniţă i s-a spus ori plăteşti 600 de lei ori staţi acasă", a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Edilul a declarat că a primit această plângere de la o mamă care nu are de unde plăti taxele informale solicitate la grădiniţa numărul 125, pentru că soţul şi unul dintre copii sunt cu necesităţi speciale. Administraţia instituţiei vizate nu a comentat deocamdată acuzaţiile.

Codreanu recunoaşte că şi el a fost obligat să achite plăţi neoficiale, atunci când şi-a dus fiica la grădiniţă.

"Primul meu contact cu grădiniţa fără o adunare ceva, mi s-a cerut o mie de lei pentru repararea acoperişului. Păi grădiniţa respectivă nici azi nu are acoperiş", a spus Ruslan Codrenu, primar interimar al Capitalei.

Ruslan Codreanu spune că toate grădiniţele din Capitală beneficiază de finanţare din partea primăriei, bani care trebuie să ajungă pentru toate lucrurile de primă necesitate.

"La fiecare grupă nouă se cere bani pentru un televizor, pentru o tablă, pentru bănci, pentru scaune. Şi când vine altă grupă iar se cere bani pentru TV, pentru scaune. Unde se duc bunurile respective?", a menţionat Ruslan Codrenu, primar interimar al Capitalei.

Direcţia municipală Educaţie va iniţia o anchetă internă pentru a examina toate sesizările.

"Încurajez părinţii să nu colecteze bani fiindcă nu cred că salariile lor sunt mai mari decât a educatorilor", a declarat Rodica Guţu, şefa Direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport.

Autorităţile încurajează părinţii să denunţe cazurile de abuz la Centrul Naţional Anticorupţie. În aceste zile, angajaţii CNA şi cei de la primărie desfăşoară mai multe acţiuni de informare în acest sens, în instituţiile preşcolare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu