Părerile studenţilor şi a rectorilor universităţilor despre noul regulament la masterat (VIDEO)

Embed:

Moldovenii vor putea face studii de masterat cu frecvenţă redusă sau la distanţă, iar fiecare universitate va fi supusă evaluării. Acestea sunt doar câteva dintre modificările Regulamentului de admitere la studii de masterat, elaborat de Ministerul Educaţiei. 

Modalitatea de organizare a admiterii şi de planificare a anului de studii va fi stabilită printr-o decizie a Senatului fiecărei universităţi. Rectorii instituţiilor de învăţământ superior spun că prevederile noi vor spori competitivitatea.

"Oamenii îşi aleg specialitatea, care program de masterat vrea el şi-l va alege pe cel care îi convine mai mult", a spus rectorul Universităţii de Studii Europene din Moldova, Iurie Sedlețchi.

"La disciplinele unde nu este învăţământ cu frecvenţă redusă la ciclul întâi, de exemplu, arte plastice, de exemplu, limbi moderne şi alte domenii unde nu există fără frecvenţă la ciclul întâi nu poate să existe fără frecvenţă nici la master", a spus rectorul Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creangă", Nicolae Chicuș.

Studenţii abia aşteaptă ca aceste modificări să fie implementate:

"Să vorbim de exemplu, de cei care se află într-o situaţia delicată, cu deficienţe, cu handicap de exemplu, el poate să stea online şi să înveţe."

"Sunt mămici cu copii, tinere mămici, care nu au posibilitatea să frecventeze nici după masă, ar fi mult mai bine din punctul meu de vedere frecvenţa redusă."

"Pentru persoanele care se află în spaţiul rural, adică la sate ar fi mai bine frecvenţă redusă."

Documentul urmează să fie discutat şi aprobat de Guvern.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu