Păreri diferite în PDM. Membrii Partidului Democrat s-au întrunit în şedinţa Consiliului Politic

Embed:

Partidului Democrat nu se destramă, dar formaţiunea s-a împărţit în grupări cu viziuni diferite în ceea ce priveşte colaborarea şi crearea unor posibile coaliţii cu partidele parlamentare, inclusiv cu PSRM. Dezvăluirile au fost făcute de deputatul PDM, Andrian Candu, după şedinţa Consiliul Naţional Politic al formaţiunii, care s-a desfăşurat cu uşile închise.

Preşedintele PDM, Pavel Filip, dă însă asigurări că partidul rămâne unit şi că este firesc ca într-o formaţiune democratică să existe opinii diferite.

"Zvonurile sunt exagerate şi prea multe speculaţii se fac. Este însă adevărat că sunt grupuri care au viziuni diferite, inclusiv, cu privire la viitoarele coaliţii, inclusiv cu privire la colaborarea cu Partidul Socialiştilor", a declarat deputatul PDM, Andrian Candu.

"Este un fals. Partidul Democrat nu este împărţit în grupări. Alţii care tot îşi doresc acest lucru şi fac asemenea declaraţii, ar trebui să se uite la ei în curte", a comunicat preşedintele PDM, Pavel Filip.

Întrebaţi dacă examinează posibilitatea formării unei coaliţii cu PSRM şi dacă pretind fotolii în Guvern, în condiţiile în care şeful statului a declarat că unii miniştri vor fi demişi, democraţii spun că, deocamdată, nu au primit nicio ofertă în acest sens.

"Noi nu suntem în situaţia să acceptăm o coaliţie astăzi, pentru că nu avem asemenea ofertă şi noi nu am făcut asemenea ofertă. Partidul Democrat este deschis pentru discuţii cu toate forţele politice din Parlament", a afirmat preşedintele PDM, Pavel Filip.

În ceea ce priveşte moţiunea simplă iniţiată de PAS şi PPDA  împotriva politicilor Ministerului de Externe, după declaraţiile scandaloase ale ministrului Aureliu Ciocoi, PDM încă nu a decis dacă o va vota sau nu. Pavel Filip a evitat să ofere un răspuns, iar colegul său, Andrian Candu, consideră că aceasta trebuie susţinută.

"Părerea mea personală aici mai puţin contează, pentru că contează părerea echipei Partidului Democrat. Vom lua o decizie şi vă vom anunţa. Urmează la o următoare şedinţă a fracţiunii să avem aceste discuţii, să luăm o decizie, după care o să vă spunem şi Dumneavoastră", a spus preşedintele PDM, Pavel Filip.

"Mie nu mi s-a părut nici glumă, nici interpretare, el chiar a spus serios că forţele ruseşti au intervenit să evite vărsare de sânge. Părerea mea este că trebuie să fie votată această moţiune simplă", a menţionat deputatul PDM, Andrian Candu.

Totodată, la şedinţa Consiliului Naţional Politic s-a discutat despre reformarea PDM.

"Am prezentat proiectul de resetare sau de regândire a Partidului Democrat, care a fost acceptat de către colegi, urmează în continuare să mai avem discuţiile în organizaţiile teritoriale", a comunicat preşedintele PDM, Pavel Filip.

De asemenea, în cadrul întrunirii au fost aleşi vicepreședinții PDM. Aceştia sunt Vladimir Andronache, Monica Babuc, Ruxanda Glavan, Nicolae Ciubuc, Eugen Nichiforciuc, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Violeta Ivanov, Valentina Buliga, Vasile Bîtcă şi Alexandru Cauia.

loading...

Lasă un comentariu