PĂREREA premierului Victor Ponta despre expulzarea activistului George Simion (VIDEO)

Embed:

Premierul României, Victor Ponta, a întreprins astăzi o vizită în Moldova. În cadrul unei conferinţe de presă comună, susţinută alături de omologul de la Chişinău, Chiril Gaburici, oficialul a declarat că România rămâne un partener necondiţionat al Republicii Moldova în parcursul său european, dar şi în dezvoltarea infrastructurii.

"Datoria noastra este de a lucra împreună pentru a continua toate proiectele: de infrastrucrura, educaţie, culturale. Dorim ca să aveţi două surse energetice, şi de gaze, şi energie electrică, să o accesaţi pe cea mai ieftină. România are resursele necesare şi putem sa investim în Republica Moldova", a declarat Ponta.

Premierul de la Chişinău nu a ţinut decât să mulţumească pentru toate proiectele bilaterale implementate şi asistenţa necesară.

"Mulţumesc pentru asistenţa financiară, tara noastră este principalul beneficiar al banilor de peste Prut. Contez pe suportul României în realizarea agendei bilaterale", a spus Gaburici.

Victor Ponta a fost luat la întrebări de jurnaliştii din ţara noastră, cerândui să comenteze expulzarea din ţară a activistului George Simion.

"Mi-am exprimat speranţa că cetăţenii români din Moldova sunt protejaţi şi dacă fac ceva rău să fie pedepsiţi de justiţie. Referindum-mă la Simion, cred că justiţia din Moldova va lua decizia corectă", a zis Victor Ponta.

Liderul mișcării "Acțiunea 2012" a fost expulzat din Republica Moldova

PUBLIKA.MD aminteşte că cea mai recentă vizită a lui Ponta în ţara noastră a avut loc în octombrie 2014. Atunci, premierul român a înmânat cheile a peste 100 de autobuze şcolare, trei autocare pentru instituţii de cultură și 35 de autoturisme, donate de Guvernul României.

Au invadat Piaţa Marii Adunării Naţionale. Cum arată centrul Capitalei în timpul vizitei premierului român (FOTO)

De asemenea, premierul român s-a alăturat campaniei "Renaşte Moldova"pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului şi a donat instituţiei 730.000 de euro din partea Guvernului de la Bucureşti.

Premierul român s-a alăturat campaniei "Renaşte Moldova". Oficialul a donat o sumă considerabilă pentru renovarea unei instituţii

Victor Ponta a mai fost în Moldova în anii 2013 și 2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu