Părerea lui Andrian Candu despre jurnaliștii care au protestat în fața Parlamentului (VIDEO)

Embed:

Mai mulţi jurnalişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor au organizat, astăzi, un marş cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei. Totodată, unii dintre aceştia au organizat un protest în faţa Parlamentului. În acest context, şeful Legislativului, Andrian Candu, a menţionat că în acest grup sunt jurnalişti de notorietate, dar şi oameni care nu au scris niciodată o ştire şi habar nu au despre ce spun când vorbesc despre dezvoltarea mass-media.

"Aceste persoane nu fac altceva decât să scrie proiecte, obţin finanţare din exterior şi trebuie să consume acei bani. Ei sau obişnuit ca în această zi a anului să organizeze proteste, dar decât ar organiza un protest mai bine ar veni şi ar pune umărul, ar face ceva, care ar rămâne pentru colegii din mass-media care cu adevărat ştiu să scrie ştiri", a menţionat preşedintele Parlamentului.

Întrebat de ce nu a ieşit astăzi la protestul jurnaliştilor, Andrian Candu a declarat că: Toţi jurnalişitii au primit astăzi o invitaţie de a paticipa la un eveniment dedicat lor. Puteau să vină să viziteze sala presei, să discutăm foarte multe elemente şi să vadă frumoasa expoziţie. În baza solicitărilor de anul trecut, când s-a vorbit despre lipsa unei legislaţii bune ce ţine de accesul la informaţii, prevederi noi ce ţine de Codul Audiovizualului, lipsa unei concepţii şi a unei strategii de dezvoltare a mass-mediei, atunci în baza acestor revendicări am creat un grup de lucru şi i-am invitat în acest grup de lucru ca să elaborăm această legislaţie şi le-am şi promis creaţi legislaţia şi o aprobăm în Parlament. Unele persoane de acolo foarte vocale anul trecut, nu au venit la nicio şedinţă anul trecut. Nu şi-a dat nimeni silinţa să propună, să facă, iar noi să acceptăm şi să aprobăm. Asta înseamnă rea intenţie şi o anumită acţiune de a se băga în seamă fără efect".

Ziua Mondială a Libertăţii Presei a fost proclamată în 1993, în baza unei Hotărâri a Adunării Generale a ONU, la propunerea Conferinţei Generale UNESCO.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu