Parcurile IT, centre de atragere a investiţiilor străine. Declaraţiile ministrului Tehnologiei Informaţiei

Embed:

Crearea parcurilor IT în ţara noastră va permite sporirea volumului investiţiilor străine atrase în economie. De asemenea, acestea vor asigura o creştere a salariilor în acest domeniu. Opiniile au fost împărtăşite de către ministrul Tehnologiei Informaţiei în cadrul emisiunii Fabrika.

"Cu cât mai multe companii vor veni în Moldova, cu cât mai înalte vor fi salariile angajaţilor acestor companii, bugetul va avea de câştigat nu numai din plata impozitului. Să nu uităm că aceşti oameni vor trăi aici, vor beneficia şi de alte servicii care vor fi oferite de agenţii economici din Moldova. Vor merge la supermarket, vor cheltui aceşti bani şi aceşti bani tagenţial iarăşi vor nimeri sub forma diferitor plăţi în bugetul Republicii Moldova. Astfel având posibilitatea să îmbunătăţim viaţa cetăţenilor din moldova", a declarat ministrul Tehnologiei Informaţiei, Pavel Filip. 

La sfârşitul lui iulie, Parlamentul a votat, în prima lectură, proiectul de lege cu privire la parcurile din industria tehnologiei informaţiei. Documentul prevede că rezidenţii parcurilor vor putea produce softuri la comandă, vor crea jocuri de calculator şi alte produse software.

Companiile din sectorul IT, care își vor înregistra activitatea în parcurile specializate, vor plăti un impozit unic, în mărime de șapte la sută din volumul vânzărilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu