Parcul Valea Trandafirilor va fi modernizat. Lucrările de renovare sunt în toi (FOTOREPORT)

Embed:

Parcul Valea Trandafirilor arată ca un imens şantier. Pentru prima dată în ultimii 40 de ani, acesta va fi reabilitat din temelie. Zeci de muncitori au început demontarea bordurilor vechi şi frezarea trotuarelor.

Peste câteva zile, aceştia vor începe montarea pavajului, amenajarea pistelor pentru biclişti, dar şi a spaţiilor verzi din preajmă. Începând cu luna iunie, parcul Valea Trandafirilor va deveni cel mai mare parc reabilitat din Capitală cu toate comodităţile pentru vizitatori, spun autorităţile.

Lucrările de modernizare a trotuarelor din parcul Valea Trandafirilor au început cu aleea principală. Acolo muncitorii demontează bordurile vechi şi le instalează pe cele noi. În total aceştia au de montat peste opt mii de bucăţi de bordură, iar pe zi le revin câteva sute de unităţi.

"200 - 250 de bucăţi de bordură, când şi cum, însă minim până la 200. Nu e grea munca", a spus un muncitor. 

O altă echipă de muncitori a fost surprinsă în timp ce frezeza asfaltul vechi pe alei, pentru ca ulterior alţi specialişti să înceapă montarea pavajului nou.

În total, primăria şi-a propus să repare aici aproape 6 kilometri de trotuar şi să amenajeze 4 kilometri de pistă pentru bicilişti. În fiecare săptămână, autorităţile municipale vor merge în inspecţii pe şantier, pentru a verifica dacă lucrările nu rămân în urma programului.

"Conform planului stabilit, agentul economic lucrează destul de rapid şi calitativ. Începând cu săptămâna viitoare, agentul economic urmează să înceapă asfaltarea aleii principale", a menţionat Vitalie Butucel, şeful Direcţiei Transport. 

Totodată, proiectul prevede şi înlocuirea sistemului de apeduct vechi de pe teritoriul parcului, dar şi amenajarea zonelor verzi cu flori şi gazon. Potrivit autorităţilor, parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica a fost amenajat în anul 1970, iar de atunci aici nu s-a mai făcut nicio schimbare.

După fiecare promenadă, pietonii afirmă că pleacă acasă cu încălţămintea murdară, aşa că aceştia spun că abia aşteaptă ziua când se vor putea plimba într-un parc îngrijit:

"Parcul mie îmi place pentru că e frumos, cred că după reparaţie va fi şi mai frumos".

"Parcul era neîngrijit, dar el acum se va schimba radical. Va arăta mai frumos, acum sunt şi felinare tare frumoase".

Până acum muncitorii au reuşit să instaleze peste 300 de piloni cu becuri LED pentru a ilumina parcul, iar în decurs de câteva luni, municipalitatea a înregistrat o economie la energia electrică în proporţie de 40 la sută. Lucrările de modernizare a parcului costă municipalitatea 13,7 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu