Parcul VALEA TRANDAFIRILOR din Chişinău, prinde viaţă. Va fi reamenajat până la începutul lunii iunie

Embed:

Parcul "Valea Trandafirilor " din Chişinău va prinde o altă viaţă. Muncipalitatea intenţionează să reabiliteze zona capital, începând cu instalarea sistemului de iluminat, reparaţia trotuarelor şi amenajarea pistelor pentru biciclişti. Cei mai fericiţi sunt locuitorii Capitalei, care spun că vor putea să se plimbe în parc şi pe timp de noapte. 

Parcul Valea Trandafirilor a fost amenajat încă anul 1970, iar de atunci nu s-a mai făcut nicio lucrare de reabilitare. Acum, se vor repara 5,5 kilometri de trotuar, vor fi instalaţi 300 de piloni pentru iluminare şi vor fi amenajați 4 kilometri de pistă pentru biciclişti, care în prezent lipseşte.

"Utilizarea corpurilor de iluminare performante care să asigure calitatea şi optimizarea consumului de energie electrică. Se propune de a alege stâlpi cu design oarecare, de a elimina cablarea aeriană", a spus Igor Ionel, proiectant. 

Acest bărbat spune că zilnic se plimbă cu bicicleta în parc, iar lipsa pistelor îi pune în pericol atât siguranţa lui cât şi a pietonilor.

"Va fi pista noastră aşa va fi foarte comod, iar pietonii vor şti că pe această porţiune nu trebuie să meargă ca să nu fie incidente."

Din cauza lipsei iluminatului, oamenilor le este frică să se plimbe noaptea prin parc.

"Oamenii se plimbă seara cu copii, iar la ora 18.00 începe să se întunice şi cred că este o acţiune foarte bună şi demult trebuia de făcut asta."

"În parcul acesta se plimbă mai mulţi copii, cu mame. Ar fi minunat."

" Acolo unde sunt mulţi oameni trebuie drumuri mai bune."

"Este nevoie, chiar uitaţi-vă că sunt stricate toboganele unde se joacă copii."

Lucrările de reabilitare vor costa municipalitatea 13,7 milioane de lei.

"Lucrările să nu se întindă la nesfârşit, să fie termenul clar stabilit în acord când va fi semnat şi să fie penalizată compania în cazul în care nu se respectă acest termen. Mai mult ca atât, contractul nu se achită până nu se execută lucrările", a declarat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei.

Lucrările vor începe din această primăvară.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu