Parcul Valea Trandafirilor din Capitală va fi iluminat complet până la sfârşitul acestui an

Embed:

Până la sfârşitul acestui an, Parcul "Valea Trandafirilor" din Capitală va fi iluminat complet. Pentru reparaţia capitală a reţelelor electrice, municipalitatea a alocat şase milioane de lei, iar lucrările vor începe în luna martie.

De aproape 20 de ani în parc domneşte bezna. După apusul soarelui, fiecare plimbare este o adevarată provocare pentru locuitorii oraşului.

Din cauza lipsei iluminatului, oamenii evită să treacă noaptea prin parc: 

"Multe persoane sunt care se tem, şi înconjoară. Ar trebui să fie lumină".

"E întuneric, amuş poate să-ţi deie cineva în cap, şi şăz aici tăvălit, că nu o să te găsească nimeni".

" E periculos, mai ales singur să se ducă, nu e nimic, uite, e întuneric totul împrejur. "

Proiectul de reabilitare a iluminatului public a fost elaborat încă anul trecut.

"Este preconizat montarea cablulului subteran, undeva circa 7 kilometri, şi circa 350 de felinare. Sunt piloni cu un felinar, şi sunt piloni cu două felinare ", spune Nicolae Vereşenco, şef Lumteh  

Felinarele urmează să fie aduse la comandă din Italia. Preţul unei lămpi este de 4 mii de lei.

"Fiecare corp de iluminat are posibilitatea reglării fluxului de lumină. Ceea ce va duce respectiv şi la economia energiei electrice", a spus Vasile Bârsan, inginer proiectant.

În septembrie 2017, o companie din Turcia a finanţat iluminarea unei alei din Parcul "Valea Trandafirilor". Tot în acest an, întreprinderea "Lumteh" va executa lucrări de iluminare decorativă a clădirilor de la porţile oraşului. Valoarea proiectului este un milion de lei. Banii vor fi alocaţi din bugetul municipal.

Lasă un comentariu