Parcul Valea Morilor își va căpăta aspectul de altădată! Proiectul pus în aplicare de autorități

Embed:

Parcul Valea Morilor va căpăta aspectul de altădată. Autorităţile municipale au început reconstrucţia a Rotondei și Scării Cascadelor. Funcţionarii de la primărie dau asigurări că lucrările vor fi încheiate până la sfârşitul acestui an

Peste 20 de angajaţi ai Întreprinderii "Spaţii Verzi" au defrişat copacii, iar cu ajutorul a două utilaje este demontată piatra de pe scări.

"Am scos scările, am scos plitile deasupra. O să stricăm şi o să facem din nou să fie frumos."

"Merge demontajul deocamdată, apoi se încep lucrările mai serioase."

Schița de proiect a fost aprobată și de Consiliul Național al Monumentelor Istorice.

"Preconizăm de azi să începem prima etapă de reamenajare a parcului Valea Morilor. Scara va fi demontată şi construită o altă scară cum structură de rezistenţă bine pusă la punct", a spus şeful Direcţiei CDonstrucţii Capitale Chişinău, Roman Sofroni. 

După reconstrucţie, complexul arhitectural va arăta exact ca la începutul anilor 50. Cascadele vor fi repuse în funcţiune, spaţiile verzi vor fi restabilite, piatra de pe scări va fi înlocuită cu granit, iar zona va fi iluminată pe timp de noapte.

Oamenii îşi aduc aminte cu nostalgie de acest loc din parc şi spun că abia aşteaptă ca Scara cascadelor şi Rotonda să fie reparate.

"Fiecare are câte o poză aici care îţi aminteşte de locul acesta. "

"Am emoţii pozitive. Muncitorii trebuie să ducă la bun sfârşit lucrul. În trecut aici funcţionau fântânile arteziene şi iluminatul festiv. Era foarte interesant. "

"Ţin minte când acolo sus cânta şi fanfara. Era foarte frumos. Erau iluminaţii, erau peştişori din care curgea apă. "

Costul total al proiectului este estimat la 12 milioane de lei. Deocamdată, pentru aceste lucrări au fost alocate patru milioane de lei din bugetul municipal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu