Parcul Eparhiei de Bălți se îneacă în gunoaie. Copacii prezintă un real PERICOL pentru trecători

Embed:

Unul dintre cele mai vechi parcuri din Bălți se îneacă în gunoaie. Mai mult, copacii prezintă un real pericol pentru trecători, deoarece mulți stau să se cadă.

Oamenii spun că s-au adresat de mai multe ori Eparhiei de Bălți și Fălești, în a cărei gestiune se află terenul, însă fără niciun rezultat. Asta chiar dacă sediul episcopiei se află chiar în mijlocul parcului.

Locuitorii orașului se plâng că în parc nu se face curățenie, lipsesc băncile și coșurile de gunoi, iar unii copacii riscă să se prăbușească în orice moment.

"De doi ani de zile copacul acesta stă prăvălit aici, nimeni nu are nici un interes. Troleibuzele merg pe alături și pot să fie și victime."

- Este imposibil de trecut pe aici, este un miros insuportabil. V-ați adresat episcopului Marchel?
- El nu este interesat de ceea ce se întâmplă aici, mai mult îl preocupă politica.

Am pus în discuție întrebarea cu cetățeanul de onoare a municipiului Bălți, episcopul Marchel. Dar când am văzut cum a fost gunoiul adunat, am înțeles că va fi din nou ars între copaci.

"Scaune nu sunt să te așezi undeva, urne nu sunt, gunoiul e peste tot, așa".

Episcopul Marchel a refuzat să discute cu noi, iar secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, ne-a spus că nu preoţii sunt cei care trebuie să se ocupe de amenajarea parcului.

"Ține de competența strict a episcopiei din Bălți și Fălești. Parcul cela nu este unul îngrădit și cu acces limitat. Respectiv, dacă el este public, sută la sută, el este și în grija spațiilor verzi din municipiul Bălți", a comunicat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.

Directorul întreprinderii "Spații Verzi" din Bălți susţine însă contrariul. Potrivit lui, parcul nu este în gestiunea primăriei. Inspectorii de mediu dau asigurări că îi vor amenda pe cei responsabili.

"Deja sunt create grupe de razii și se va merge până la sancționarea atât a persoanelor fizice, cât și a celor juridice", a afirmat șeful Agenției Ecologice Bălți, Adrian Crasnobaev.

Gestionarul parcului riscă amendă de la șase până la nouă mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »