Parcul din Ţaul prinde viaţă. Autorităţile locale au început lucrările de renovare şi au amenajat o mini-grădină zoologică (VIDEO)

Embed:

Parcul din satul Ţaul, raionul Donduşeni, revine la viaţă. După ani de aşteptare, administraţia locală a început să amenajeze teritoriul şi să restaureze conacul. Funcţionarii promit că, în câţiva ani, turiştii vor fi plimbaţi cu trăsuri de epocă pe aleile parcului, iar pentru amatorii de schi va fi amenajată o pârtie, pe timp de iarnă.

Lucrările au început acum trei luni. Aleile care duc spre conac au fost amenajate, iar în jurul parcului a fost construit un gard. Recent, în preajma conacului a fost descoperit un tunel despre a cărui existenţă nu se ştia.

"Venea la 40 de metri pe sub pământ, intrarea era in beci şi din beci, intrarea vine în conac. În primăvara anului 2014 mergem la a II-a etapă, reconstrucţia palatului, pavarea, iluminarea, scăunele şi intarea centrală înspre conacul Pomer", a declarat primarul satului Ţaul, Mitrică Androni.

Pe teritoriul parcului a fost amenajată şi o mini-grădină zoologică. Aici poţi vedea vulturi, fazani, păuni şi căptioare. Administraţia locală promite să aducă în câteva săptămâni urşi, cai, lebede dar şi raţe sălbatice.

Oamenii sunt bucuroşi că, după mai bine de 20 de ani, timp în care nu s-a făcut nimic pentru reabilitarea parcului, lucrurile au început să se schimbe.

"O să facă renovarea sanatoriului. Tare frumos se face. Tare ne bucurăm, aici totul era lăsat de izbelişte".

"Pentru asta am şi venit, să vedem. Spuneau că o să aducă lebede, raţe. E bine aşa că se bucură copiii".

"Preconizăm să mai aducem lebede, raţe sălbatice. Preconizăm să facem aşa ca să fie totul cum a fost cândva", a menţionat Ion Borurin, îngrijitor de animale.

Pentru lucrările de amenajare a parcului şi pentru reconstrucţia conacului au fost alocate peste 24 de milioane de lei din bugetul local şi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu