Parcul Alunelul va prinde culoare. Până la Ziua Oraşului din acest an va fi reparat pavajul (FOTOREPORT)

Embed:

Cel mai vechi parc din Capitală "Alunelul" va prinde culoare. Autorităţile locale au anunţat că până la Ziua Oraşului din acest an, aici va fi reînnoit sistemul de iluminat, va fi reparat pavajul, iar terenurile de joacă pentru copii, care sunt în paragină, vor fi schimbate pe altele noi. Lucrările vor costa în jur de cinci milioane de lei. Noutatea i-a bucurat pe locuitorii Capitalei, care spun că vor putea să se plimbe în parc în condiţii moderne.

Parcul "Alunelul" din sectorul Buiucani al Capitalei, cu o suprafaţă de 11 hectare, a fost amenajat în 1960, iar până astăzi, aici, nu s-a făcut nicio schimbare. În acest an, conducerea primăriei şi-a propus să modernizeze zona, iar lucrările ar putea începe într-o lună.

Anunţul a fost făcut de primarul interimar, care astăzi, alături de alţi funcţionari a mers într-o inspecţie, la faţa locului.

"Vom interveni pe toate aleele, bordurile, defrişare de copaci, iluminat public, veceul public. Regia transport electric va muta puţin staţia de aşteptare a transportului public. Este unicul loc unde seara sunt foarte multe familii, fie persoane în etate, fie copii mici, care se plimbă", a spus primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu.

Anterior, în centrul parcului era un havuz mare, iar acum a rămas teren gol. De asemenea, estrada de vară pentru 150 de locuri, unde se desfăşurau evenimente, acum este părăsită. În doar câteva luni, imaginea tristă a parcului va prinde viaţă, iar pe aleea din parc vor fi instalate aproape 70 de lămpi LED.

"Toată reţeaua de iluminare va fi subterană. Vom reabilita străzile adiacente parcului, vom repara carosabilul, acolo unde sunt gropi sau unde bordura este căzută", a spus şeful Directiei generale de Transport public şi Căi de comunicaţii, Vitalie Butucel.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, anual, parcul era reîmprospătat doar cu arbori şi clumbe cu flori.

"Având multe adresări de la populaţie din această zonă ca să renovăm capital acest parc. În ultimii ani s-au construit în această zonă 12 blocuri locative mari şi este foarte multă populaţie, foarte mult tineret", a spus pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco.

Locuitorii zonei sunt nerăbdători să vadă noile schimbări în parcul "Alunelul".

"Trebuie de renovat pentru ca să vină tineretul aici şi să se poată odihni. Eu am fost la această estradă de vară, dar acum deja nu mai funcţionează şi este foarte rău. Va fi bine."

"Să mai schimbe anturajul puţin, să-l facă mai frumos. Căci este cam vechi. Cred că trebuie de mai pus nişte pavaj, cred ca va fi bine."

"Demult trebuia să fie lucrul asta fiindcă, nu vedeţi în ce stare se află? Desigur că trebuie şi investiţie, dar şi lumea trebuie să fie un pic mai precaută deoarece investind bani trebuie să investim şi cultură"

"Ca fiecare zonă de relaxare a oraşului şi parcul Alunelul este necesar pentru familii, pentru copii deoarece terenurile de joacă dacă vor fi renovate, copiii vor veni aici să se joace. Mie îmi va fi plăcut să merg printr-un parc modern ."

Lucrările de modernizare a parcului vor costa cinci milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

loading...

Lasă un comentariu