Parchetul General de la Bucureşti anchetează felul în care este oferită cetăţenia română moldovenilor. Ce INFRACŢIUNI au fost depistate

Embed:

Parchetul General de la Bucureşti anchetează felul în care este oferită cetăţenia română persoanelor din ţări precum Republica Moldova, Rusia, Ucraina şi Belarus. Investigaţia a fost pornită după ce, în iulie 2019, doi moldoveni au depus o plângere la Ministerul român de Justiţie în care susţineau că dosarele lor nu au fost analizate în termen pentru că altele au fost puse în faţă.

Astfel, în perioada august - octombrie 2019, au fost analizate aleatoriu mai multe dosare de cetăţenie. S-a verificat modul în care s-au înregistrat şi soluţionat cererile şi felul în care au fost făcute programările.

Ancheta a scos la iveală infracţiuni de sustragere şi distrugere de înscrisuri, dar şi luare şi dare de mită. Un alt semn de întrebare pentru Ministerul Justiţiei este şi motivul pentru care în ultimii ani a crescut considerabil numărul persoanelor cu domiciliu în Rusia care solicită cetăţenia română.

Dacă în 2015 au depus cereri 950 de ruși, în 2018, numărul acestora crescuse de peste trei ori.

loading...

Lasă un comentariu