Parcările cu plată, mărul discordiei în societate. Cum a început scandalul de la Primăria Capitalei

Embed:

Intenţia Primăriei Chişinău de a transmite în gestiunea unei companii străine parcările construite din bani publici a provocat un val de nemulţumire atât în rândul unor consilieri locali, cât şi în societate.

Mai mulţi consilieri au acuzat conducerea Primăriei de semnarea unui contract păgubos şi au sugerat existenţa unor scheme de corupţie, dar fără a prezenta dovezi.

CITEŞTE ŞI: DOSARUL PARCĂRILOR CU PLATĂ. Cronica evenimentelor. Reacţia lui Grozavu când s-a trezit cu mascaţii la poartă

Pe de altă parte, nemulţumirea cetăţenilor, în special al celor care comentau pe reţelele de socializare, era că Primăria cheltuieşte bani publici pentru amenajarea parcărilor, iar majoritatea veniturilor din administrare va fi încasată de o firmă privată, din străinătate.

Conform contractului, în bugetul local vor ajunge doar 10 la sută din venituri. Populația mai acuză tarife exagerate pentru parcare.

De exemplu, pentru a parca în centrul oraşului, tariful este de 15 lei pentru o oră.

Iar persoanele care vor dori să deţină un loc de parcare permanent, vor trebui să achite o taxă de 500 de lei anual.

În cazul în care vor solicita un al doilea loc, taxa va creşte de cinci ori şi va constitui 2500 de lei.

Ca urmare a acestor acuzaţii, Centrul Național Anticorupție a anunţat, la începutul lunii aprilie, că a inițiat o cauză penală pe cazul contractului semnat de Primărie și o companie din Austria.

Potrivit proiectului, în Chișinău urmează să fie cel puţin 160.000 de locuri de parcare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu