"Parcă e în America". Locuitorii din Cimişlia beneficiază de aparataj terapeutic ultramodern

Embed:

Kinetoterapie, termoterapie și electroterapie. Sunt doar câteva dintre serviciile de recuperare de care vor putea beneficia pacienţii din sudul şi estul ţării.

Asta după ce la Spitalul Raional Cimişlia a fost inaugurată o secţie nouă de reabilitare, dotată cu echipament modern, cumpărat în cadrul unui proiect susţinut financiar de Elveţia.

Anastasia Lungu, în vârstă de 68 de ani, suferă de artrită. Este originară din Moldova, dar locuieşte în Statele Unite. Aflată în concediu în ţară, a profitat de ocazie şi a hotărât să urmeze un tratament

"Eu sunt pensionară și mă supără mâinile, picioarele și spatele. Azi a treia procedură, dar se simte deja îmbunătățirea sănătății. Am mai primit pat cu masaj. Foarte bine ajută. Eu am rămas impresionată. Uite, parcă e în America", a spus femeia.

Zilnic, de proceduri de recuperare beneficiază zeci de pacienți care au suportat intervenții chirurgicale, accidente cerebro-vasculare sau suferă de anumite patologii.

De ajutor medical au parte și adolescenții cu afecțiuni ale coloanei vertebrale. În cadrul secției activează specialiști care au fost instruiți de medici din Elveția.

"Aceasta este singura din raion și cel mai probabil singura din republică. O secție de care are nevoie o categorie mare de pacienți. Avem echipament- sub 40 de dispozitive - care este modern", a spus șeful Secției Reabilitare a Spitalului Raional Cimișlia, Constantin Ciornea.

"Proiectul din start a fost estimat la 100 de mii de franci elvețieni, la care înțelegerea de colaborare a fost de participare cu 10 % din partea instituției medicale", a spus directoarea Spitalului Raional Cimișlia, Mariana Florea.

Secția are o suprafață de aproape 300 de metri pătrați.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu