Paralimpicii moldoveni au primit drapelul de stat. Declaraţiile sportivilor

Embed:

Sportivii moldoveni, care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Rio din acest an, au primit astăzi drapelul țării, cu care vor evolua la competiții. Tricolorul le-a fost înmânat de ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

Moldova va fi reprezentată la Jocurile Paralimpice de trei sportivi, care mâine vor ajunge în Brazilia.

Tradiţional, în cadrul ceremoniei oficiale de transmitere a drapelului a fost deschisă şi o sticlă de vin spumant. La competițiile de la Rio vor ajunge trei sportivi moldoveni - Oxana Spătaru, Alexandru Covaliov și Larisa Marinencova.

"Este foarte important să-ţi pui un scop şi să-l atingi. Am trecut perioada de preselecţie, asta înseamnă că am făcut un lucru pe jumătate. Pe jumătate suntem impliniţi", a spus sportiva Larisa Marinencova.  

Larisa, care va participa la proba de powerlifting, este o adevărată legendă. Sportiva participă pentru a treia oară la Jocurile Paralimpice.

"Sportul este în forma lui o formă de dopaj. Daca vrei să-l laşi peste un timp oarecare simţi ca nu mai poţi. Revii şi revii în sală", a relatat Larisa Marinencova.

În schimb, atleta Oxana Spătaru de 18 ani, care va participa la proba de aruncare a greutăţii, nu se poate lăuda cu o mare experiență sportivă. Este pentru prima dată când va merge la asemenea competiții: 

"Din punct de vedere fizic sunt gata, dar din punct de vedere alt ceva nu. Moral, psihologic pentru ca pentru mine e prima data si eu cred ca e greu".

Iar natația i-a dăruit o a doua viață lui Alexandru Covaliov, la 16 ani a orbit:

"Nu am avut absolut nicio problemă de vedere. În urma unui tragic accident mi-am ars ochii, după care mi-am pierdut vederea".

Paralimpicii moldoveni vor fi remuneraţi pentru performanţele obţinute la Rio la fel ca şi ceilalți participanţi la Olimpiadă.

Astfel, medalia de aur va fi premiată cu trei milioane de lei, cea de argint cu 2,6 milioane de lei, iar bronzul cu două milioane de lei. Premii vor obţine nu doar cei care vor urca pe podium, dar şi cei care se vor clasa inclusiv pe poziţia a opta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu