PARADOX: Carburanţii se scumpesc în Moldova pe fundalul ieftinirii petrolului în lume. Reacţia şoferilor (VIDEO)

Embed:

Mai multe companii petroliere din Moldova au majorat preţul unui litru de benzină şi motorină cu aproximativ 30 de bani. Comercianţii de petrol motivează creşterea preţurilor prin aprecierea dolarului american.

După modificarea preţurilor, un litru de benzină premium costă 19 lei şi 07 de bani, în medie cu 30 de bani mai mult decât până acum. Tot cu 30 de bani s-a majorat preţul unui litru de benzină Super. Şoferii care îşi alimentează automobilul cu motorină Euro vor plăti pentru un litru de combustibil cu 20 de bani mai mult decât joi.  

Unii şoferii sunt nemulţumiţi de noile scumpiri şi spun că acest lucru ar putea provoca creşterea preţurilor pentru alte  mărfuri:

"Tot ce se scumpeşte duce spre majorarea cheltuielilor din bugetul familial. Asta este foarte rău."

"Totul trebuie să fie mai ieftin. Nivelul de viaţă la noi e jos, uitaţi-vă ce leafă avem noi."

"Eu nu văd ca preţurile mondiale să se fi scumpit, dar la noi se scumpeşte."
 
"Nu e normal, pe piaţa mondială preţul la petrol scade, dar în cazul dat, la noi e un lucru neînţeles, pentru că scad preţurile la petrol, dar la noi sunt majorate preţurile la benzină."

"Nu e o treabă bună. Este tare rău. Dacă se scumpeşte benzina, se majorează preţurile la toate."

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat un comunicat pe site-ul său în care precizezază că scumpirea carburanţilor este nejustificată, în condiţiile în care cotaţiile produsele petroliere la bursele internaţionale scad. Totodată, reprezentaţii ANRE au anunţat că în data de 23 septembrie vor fi organizate dezbateri publice în legătură cu aceste majorări.

Potrivit site-ului analitic infomine.com preţul petrolului este în permanentă scădere din luna iulie curent, când a atins un vârf de 115 dolari barilul, iar mai apoi a atins cotaţia de 98,84 de dolari pe 18 septembrie.

Publika.md aminteşte că precedenta scumpire a  produselor petroliere a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. Atunci, preţul unui litru de benzină şi motorină a crescut în medie cu 50 de bani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu